3 gode gulve til dit køkken

Posted by Posted onjanuar 31, 2022 Comments0

Skal du til at finde et nyt gulv til køkkenet? Vi har her fundet vores bedste bud på 3 gulvtyper, der egner sig godt til køkkenet.

Betongulv

Betongulvet har vundet indpas i mange danske hjem i de seneste par år – og det er ikke uden grund. Det er nemlig et meget minimalistisk og råt gulv, der passer godt ind i den nordiske stil. Samtidig er det et gulv, der kan tåle lidt af hvert. Det kan sagtens tåle vand, er let at gøre rent og er også meget slidstærkt. Det optager dog let farve, så du skal helst undgå af spilde på gulvet, især når der er tale om rødvin eller tomatsauce. Det kan en overfladebehandling dog afhjælpe. Betongulvet er et hårdt gulv, men hvis du pudser og overfladebehandler det, så føles det stadig blødere end klinker. Du vil dog godt kunne mærke det det i benene, at det er et hårdt gulv at slå på i mange timer ad gangen.

Epoxygulv

Epoxygulvet er migreret fra lagerhaller, garager og værksteder lige ind i køkkenet. Det der gør epoxygulvet til det perfekte gulv i industrien, er nemlig lige præcis også det, der gør det til et fantastisk køkkengulv. Det er nemlig både en robust og slidstærk løsning. Det har ingen sarte fuger, der kan samle fugt og snavs – og så kan det fås i alverdens farver, strukturer og mønstre, så du kan designe et helt unikt gulv til dit køkken. Når du vælger et epoxygulv, skal du ikke bekymre dig om hverken vedligeholdelse eller skader. Væske og mad trænger ikke ned i overfladen, og gulvet kan tåle de fleste rengøringsmidler. Du kan læse mere om epoxygulvet her.

Naturstensgulv

Natursten er en smuk og levende løsning til køkkenet. Stenene er nemlig unikke, og det giver derfor et skønt farvespil med fine naturlige mønstre i gulvet, som du ikke kan opnå med andre materialer. Natursten findes i mange forskellige varianter, dog er de mest almindelige dog skifer, granit og marmor. Natursten er meget hårde og slidstærke, dog kan de kalkholdige slags (bl.a. marmor og skifer) ikke tåle syre fra madvarer eller rengøringsmidler. Det kræver altså lidt ekstra at holde naturstenene pæne. Derudover skal du også være opmærksom på, at sten er et hårdt materiale, der kan give en dårlig akustik i rummet. Der bør derfor kompenseres andre steder i rummet med bløde materialer.

Category