Fantasi og virkelighed

Posted byRedaktoer Posted onaugust 16, 2018 Comments0

Seksuelle fantasier kan have positiv indflydelse på seksuel lyst og udvikling, hvilket ikke er ensbetydende med, at alle fantasier skal udleves. Begrebet dækker bredt. Det strækker sig fra helt uskyldige drømme om sex i det fri, over forestillinger, der kan være krænkende og grænseoverskridende, og til de helt strafbare. Det handler altså om kun at realisere fantasier, som den eller de deltagende er indforståede med, og ikke, om fantasierne kan kaldes normale eller unormale. Rene fantasier har vi og dyrker hver for sig uden at skulle forsvare eller stå til regnskab for dem. Derimod er ønsket om at udleve fantasier, der er krænkende for andre, et udtryk for manglende evne til at skelne mellem fantasi og virkelighed.

Forbudt

satisfyer pro2Fantasier er individuelle. Ingen kan tage dem fra os, opkaste sig til dommer over dem eller bestemme, hvad de skal rumme. Fantasierne er udtryk for, hvor vi er i vores liv, i vores seksualitet og i vores kærlighedsrelationer. Af og til kan fantasierne være udtryk for seksuel undertrykkelse, andre gange for seksuel frustration og andre gange igen for seksuel lykke. Fantasierne hjælper os til at få styr på vores seksuelle identitet, ophidser os seksuelt og afspejler vores behov for seksuel spænding og nysgerrighed, også selvom de er langt fra vores dagligdag og virkelighed. Fantasier spænder vidt. Nogle er aldeles harmløse, andre kan vække ydmyghed eller frustration over ens egen seksuelle udvikling.

Grænseoverskridende fantasier er ikke ensbetydende med en generel trang til grænseoverskridende seksuel adfærd eller sygelig seksualitet, men kan være udtryk for evnen til at leve i overensstemmelse med sine seksuelle tilbøjeligheder. Derfor er det fornuftigt at gøre sig overvejelser over de af fantasierne, der ligger langt fra den måde, man rent faktisk udlever sin seksualitet på, fordi seksuel undertrykkelse kan komme til udtryk ved, at ens fantasier bliver stadig mere grænseoverskridende og måske endda kommer til at tangere en seksuel fiksering eller besættelse. De mest almindelige seksuelle fantasier handler om sex med en tidligere partner eller blot med en anden end ens aktuelle partner.

Kvinder kan for eksempel have fantasier om sex med en anden kvinde, om rollespil eller om voldtægt. De gængse sexfantasier er oftest harmløse, fordi de netop er fantasier. At en kvinde fantaserer om at blive voldtaget, er absolut ikke det samme, som at hun i virkeligheden har lyst til at blive offer for en voldtægt. Fantasiens voldtægt er nøje planlagt, rammerne er i orden, og voldtægtsmanden dufter nyvasket, er veltrænet og soigneret. Fantasien er først og fremmest baseret på ophidselsen ved at blive taget mod sin vilje af en viljestærk og maskulin mand. Mænds fantasier kan dreje sig om sex med flere kvinder på en gang, om sex med fremmede eller sex med en anden mand, om analsex eller S/M. Selvom mænd kan fantasere om sex med andre mænd, er det de allerfærreste, der rent faktisk har lyst til at udleve fantasierne. Men forestillingen om, hvordan det ville være er så tilpas modstridende og grænseoverskridende, og muligvis præget af fordomme overfor homoseksualitet eller biseksualitet, at fantasien alligevel kan virke.

Har deres eget liv

Eftersom fantasierne har deres eget liv, må mange af dem nødvendigvis forblive fantasier. På den anden side er det en del af vores seksuelle udvikling, at vi fornyer os, og at vi indimellem gør det ved at tage udgangspunkt i vores fantasier. Så længe fantasierne ikke krænker andre, er vi frie til at afprøve og udleve dem i nøjagtig den udstrækning, vi har lyst til. Jo mere vi er i stand til at udvikle dem, jo længere vil vi kunne leve på dem. Handler fantasien for eksempel om at have sex i det fri, er der stort set ingen ende på variationsmulighederne.

florerende overalt er det så godt som umuligt at nævne fantasier, der ikke i en eller anden udstrækning er accepterede eller ikke i et eller andet omfang praktiseres. Alligevel er det væsentligt at forstå, at seksuelle tilbøjeligheder stadig kan forarge og forulempe andre mennesker.

satisfyerAt der i dag er en forståelse for og accept af forskellige former for seksualitet indebærer, at hvad der før var privat og personligt, nu kan stilles offentligt til skue, også når det involverer mennesker, der absolut ikke har behov for at dele deres seksualitet med andre.

At man besøger fetichfester eller klubber for swingere eller sadomasochister, behøver langt fra at betyde, at man ønsker fuld åbenhed omkring éns foretrukne seksuelle præferencer. Ikke desto mindre involveres vi i højere og højere grad i andres seksualitet, og seksualitet optræder næsten på lige fod med andre dagligdags foreteelser som indkøb og tøjvask.

Satisfyer vibrator

Den større åbenhed omkring seksualitet gør os måske mere tilbøjelige til at efterleve de aktuelle normer. Intuition, mavefornemmelser og evnen til at trække grænser bliver derfor væsentlige faktorer i en seksualiseret verden, hvor det på det nærmeste forventes, at alle tænder på analsex, dyrker sex i naturen og gruppesex i swingerklubber, samtidig med vi er pæne og fornuftige borgere, der dyrker sikker sex med én udvalgt partner ad gangen. Din partner kan også bare være en vibrator såsom en Satisfyer Pro 2. Opfattelser, der er modstridende og hos den enkelte kan skabe forvirring og frustration.

Med sex og porno

Især påvirkningen gennem medierne har rykket ekstremt ved opfattelsen af de seksuelle tilbøjeligheder, således at grænsen mellem fantasi og virkelighed er blevet nærmest ikke-eksisterende. Det er derfor væsentligt at holde fast i, at den seksuelle udvikling er en højst personlig rejse. Og at hver enkelt stadigvæk selv må, og skal, definere sin egen virkelighed.

 

 

Category