Derfor skal du overveje et komposithegn til din have

Posted by Posted onmaj 22, 2021 Comments0

Står du og skal til at renovere din have? Så står du måske også overfor at skulle vælge et nyt hegn. Mange bliver overrasket over de mange valgmuligheder, når det gælder havehegn, hvilket kan gøre valget en smule uoverskueligt. Her kan du læse mere om forskellene mellem komposit og træ, og hvilket du skal vælge.  

Hvad er forskellen på træ og komposit? 

Når du står i byggemarkedet, vil du måske bemærke, at de to mest udbredte materialer til terrasser og hegne er komposit og træ. Mange ser træ som det mest traditionelle materiale og vælger derfor det fremfor komposit. Træ er stadig det mest udbredte, hvilket især skyldes, hvor alsidigt det er som materiale. Du kan lave næsten enhver ønsket finish, og du kan nemt tilpasse det til næsten alle projekter, Den største ulempe ved træ er, at det kræver meget vedligeholdelse og derfor også hurtigt kommer til at se gråt ud. Vedligeholdelsen sikrer træets udseende, men det er også vigtigt for træets levetid. Hvis du gerne vil undgå vedligeholdelse så meget som muligt, er komposit måske materialet for dig. Komposithegn er lavet af træfiber og genbrugsplast, som er samlet med et bindemiddel. Plastikken i komposithegn fjerner alle de ulemper, som du finder ved træ.  

Køb et vedligeholdelsesfrit hegn  

Fordi komposit både består af træfiber og plast, er hegnets egenskaber anderledes end hos træ. Plastikken eliminerer alle de ulemper, som er ved træ. Fordi materialet består af plastik, vil hegnet opretholde dens flotte finish, uden du skal lakere eller male. Hvis hegnet begynder at se en smule træt ud, kan du vaske det af med vand for at få den originale finish frem. Ved et træhegn eller terrasse, vil du typisk begynde at se revner i træet efter et par måneder. De mange temperaturændringer og skift i vejret, kan godt være hårdt mod træ, hvilket kan få det til at revne. Selvom der er træfibre i komposithegnet, vil det ikke revne pga. plastikken. Det sikrer, at hegnet beholder sit flotte udseende i mange år. Plastikken sørger derudover også for at lukke overfladen på hegnet. Det beskytter hegnet mod nedbrydning, så du ikke skal bekymre dig om alger og skimmel. Komposithegn findes i et stort udvalg af flotte og tidsløse design, så du nemt kan finde noget, som passer til din stil.  

Kan komposithegn være bæredygtige? 

I dag, hvor der er større fokus på at tage det bæredygtige valg, lyder et plastikhegn ikke som det mest attraktive. Ved komposithegn får du et hegn, som vil vare en levetid. Designet er klassisk og simpelt, så du ikke fortryder det senere. Hegnets kvalitet og egenskaber gør, at du ikke behøver at erstatte det, ligesom du skal med træhegn. Selvom materialet ikke er bæredygtigt, er selve hegnet imod den skadende forbrugskultur, hvor ting forbruges hurtigt og erstattes af nye materialer. Derudover er materialet WPC, som bruges i hegnet, fremstillet af træfiber og genbrugsplast, som er overskudsmaterialer fra andre produktionslinjer. Det betyder, at hegnet primært at lavet af materialer, som ellers havde endt spildt.  

Category