Det skal du huske i din første bolig

Posted by Posted onmaj 4, 2021 Comments0

Hvis du lige har købt din første bolig, eller hvis du kigger på det, så er der nogle ting, du skal vide. Det er svært at få ny viden om ting, man overhovedet ikke kender til, men det betyder ikke, at de er mindre vigtige.

Læs med her for at finde ud af, om du har styr på alt, når det kommer til egen bolig, lån og transport.

Forbrugslån

Du har sikkert hørt om det før, men hvad er et forbrugslån egentlig? Et forbrugslån er et lån, der tages udenom banken. Du skal altså ikke præsentere dig selv eller ansøge iført formelt tøj og rank ryg – tværtimod kan du søge på nettet.

Et forbrugslån er penge beregnet til forbrug, altså primært fornøjelse, og du behøver ikke stille frem med sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal kunne bevise, at du kan betale lånet tilbage.

Et forbrugslån kan blandt andet bruges til betaling af kørekort eller indskud til en lejebolig, men selvom du ikke låner med sikkerhed, bør du stadig have en fast indkomst. Læs altid grundigt på siderne, du låner hos, og hvis du ikke forstår alt det, du forpligtiger dig til, bør du have andre ind over.

Forbrugslån bør aldrig være impulsive, og du kan havne i gæld, hvis du ikke forstår dig på dem.

Transportmuligheder

De fleste tager kørekort til bil, når de fylder 18 eller er i starten af 20’erne. Men det er ikke altid den bedste måde at komme rundt på.

Hvis du arbejder i byen, så kan en bil være en hindring. Det er ofte svært at finde parkering og navigere, og i sidste ende kan du blive mere forsinket, end hvis du bare tog offentlig transport.

I stedet kan du overveje kørekort til lille motorcykel. Den er nemmere at navigere i bybilledet, og det er ofte lettere at finde parkering. Du får samme frihed og er ikke afhængig af offentlig transport. Man skal være 18 år for at tage kørekort til alt andet end knallert, og det gælder også motorcykler i alle størrelser.

Har du muligheden, så bør du dog overveje bus eller metro. Hvis du ikke arbejder fra 8-16, slipper du for myldretiden, og offentlig transport kan blive hurtigere. Når man bor på landet, er dét selvfølgelig ikke altid en mulighed, og så kan et kørekort være en kæmpestor fordel!

Husk også, at samkørsel altid er en fin mulighed.

Category