Giv huset en kærlig hånd

Posted by Posted onmarts 13, 2022 Comments0

Uanset om du lige har købt bolig, eller om du har boet i samme hus i mange år, så kan det være en rigtig god idé at gå det hele igennem en gang imellem.

Her i artiklen får du den hjælp og vejledning, du har brug for, for at du kan være sikker på, dit hus er i bedst mulige stand. De tre råd dækker kun en lille del af det, en husejer bør sørge for, men det er sjældent det første, der kommer op.

Tjek og udskift låsene

Hvor ofte har du skiftet låsene i dit hjem? Skift af låse er ikke noget, du kun bør gøre, når der har været indbrud.

Teknologi udvikler sig hele tiden, og dét gælder også lavteknologi, som låse indimellem kan falde under. Selvom du ikke vil have en højteknologisk lås, så kan det være en god idé at skifte din nøgle ud med én, der er mere avanceret.

Du kan bestille tjek af din lås hos en låsesmed. Det er en god måde at forebygge indbrud, for hvis en skeletnøgle fungerer til alle nabolagets døre, ud over din, er risikoen for en smadret rude markant mindre.

Tjek taget

Mange er nok enige i, at taget er en ret essentiel del af huset. Men hvor ofte bliver det vedligeholdt? Taget kan blive generet af vejret, årstiden, vækster eller fugle, og det er godt at få det efterset, også selvom der ikke er noget synligt galt med det.

Som minimum bør du ringe efter hjælp, hvis du oplever en utæthed i taget. Klik her for at lære mere om, hvordan du får efterset dit tag. Det er bedre at få det gjort, før det er for sent. Ofte er problemer helt usynlige, indtil de ikke længere kan ignoreres.

Den fremtidige have

Især med nye haver er det nemt at forestille sig, hvordan den kan blive frodig og mangfoldig, når den en gang er vokset op. Men det er vigtigt at huske på, at det bliver dig, der skal passe den.

Selvom det er svært, så tænk over, hvordan din have vil se ud om 3, 5 eller 10 år, og hvorvidt du vil have lyst til at passe den. Mange bede og store træer kan være fristende, men det er ikke praktisk – slet ikke, hvis du ikke har tiden.

Start hellere i det små med enkelte højbede og se, om du kan overskue at holde dem.

Category