Sæt gang i rollelege med legemad

Posted by Posted onaugust 11, 2021 Comments0

Børn ser rigtig meget op til voksne, derfor er det naturligt de også prøver at opføre sig sådan. Børn vil alt selv, og de mener også at de kan alting selv. Legemad er derfor et perfekt legetøj. Den lille kan kigge efter, når mor eller far laver mad i køkkenet, og også selv lære noget om hvordan man tilbereder de forskellige ting. Burgeren skal f.eks ikke koges og banen skal ikke i kødsovsen.

Underholdning og læring

Når forældrene skal til at lave mad, så kan det ofte skabe kedsomhed hos den lille, da den spændende leg måske skal fortsættes alene. Med legemad kan legen fortsættes i køkkenet, og den lille kan se hvad der foregår, og måske endda selv byde ind. Børn lærer om de fleste ting gennem leg, så hvorfor ikke også lære om varieret kost gennem legen? Der er også en genkendelig i legetøjet for den lille, da mange af tingene er noget barnet har smagt før. Det skaber en tryghed, og gør at barnet også føler sig okay med at lege med legemaden alene.

  • Lærerig leg: Barnet vil lære en masse gennem legen med mad. Udover glæden ved at lege, så vil de stille og roligt gå op for den lille, hvilke ting der passer sammen, og måske også hvad mor og far plejer at lave.
  • Farver skaber nysgerrighed: Mad er noget som har mange farver, størrelser og former. Det gør legemaden spændende for alle aldre. De helt små vil føle og undersøge det. De lidt ældre vil blive opmærksom på farverne, og det giver lyst til at lege med det.
  • Plads til hverdagen: Når det er tid til aftensmad kan det være svært, at lade den lille være alene. Med legemaden kan du tage den lille med ud i køkkenet, og se dit barn prøve at efterligne mor eller far med maden.

Legemad for alle

Den lille skaber selv sine egne fantasier gennem legene, og vil også med vilje lave sjove retter for at imponere mor og far. Det er det de fleste børn søger. De søger bekræftelse og anerkendelse hos de voksne de godt kan lide og ser op til. Hvis mor og far laver mad, så vil barnet højst sandsynligt også. Hvis den lille godt kan lide at sidde og dimse med legemaden, vil det også pludselig blive sjovt, når mor eller far skal ud og lave mad. Noget som gør legemad endnu sjovere, er et legekøkken. Med et legekøkken bliver legemaden opbevaret uden at rode lige så meget, og det lille køkken kan både stå på børneværelset eller ude i det store køkken med forældrene.

Category